multitasken
2

Pijnlijke multitasking

Het bewijs is geleverd, multitasking is levensgevaarlijk!

Daarom typ ik nu met een gehavende wijsvinger en ben ik nog licht misselijk van de pijn en het idee dat ik bijna het topje van mijn vinger eraf hakte. Gelukkig zit ik stevig in elkaar.

Schets van de situatie

Ik werk thuis aan een website voor een klant. De website is bijna af en erg leuk, al zeg ik het zelf. Maar er zijn nog een paar dingetjes die gedaan moeten worden. Een ervan is een lettertype dat niet overal goed getoond wordt. De hele middag houdt het probleem me bezig en het lukt me niet om het op te lossen.

Soms moet ik even wachten – dat hoort bij computers – en daarom kijk ik tussendoor even op Facebook. Zie ik een update voorbij komen van Lekker eten bij Linda; een recept voor aardbeienjam zonder koken. Oh ja, die was ik al eerder van plan om te maken maar toen had ik geen chiazaadjes in huis. Nu wel!

Even snel gepureerde aardbeien uit de vriezer gehaald om te ontdooien. Terug naar de computer, weer wat dingen geprobeerd. Oh ja, we eten rode kool dus die moet op tijd opgezet worden. Snijden, laurierblaadjes en andere kruiden erbij, opgezet en klaar. Terug naar de computer want ik heb geen vleesvervanger in huis maar wel kikkererwten. Recept opzoeken.

Kinderen zijn thuis en zoonlief wil een Minecraft vest voor zijn verjaardag. Even googelen, ja bij Amazon. Bestellen, wordt niet in Nederland geleverd. Balen! Verder zoeken waar ik hem dan kan bestellen.

Tussendoor nog de aardbeienjam afgemaakt, was gelukkig een kwestie van wat dingen door elkaar roeren en in een potje doen. Vier uur laten rusten in de koelkast. Mooi, hoe ik daar even niets meer mee.

Middelste dochter heeft wat hulp nodig voor de familiedag die binnenkort komt. Gelukkig hoef ik alleen wat antwoorden te geven en namen te noemen.

Een mailtje gestuurd naar de ontwikkelaars van het website thema zodat ik mijn werk voor vandaag kan afronden. Dan naar de kikkererwtenburgers. Ik gooi uit de losse pols wat kikkererwten, quinoa, havermout en kruiden door elkaar. Snel even staafmixen en daar ging het mis.

Het nadeel van een staafmixer is dat er altijd wat puree achterblijft in de kop tussen de messen. Terwijl ik dat met mijn vinger probeer weg te halen, druk ik onbewust de startknop weer in. Au! Mijn hersenen snappen nog niet helemaal wat er gebeurt. Dus ik probeer het nog een keer. En weer druk ik op de knop. Au, au, au!

Het meest bizarre is dat ik grote moeite had om de staafmixer weg te leggen. En dat, terwijl het topje van mijn vinger bloedde als een rund. Geen tijd voor! Want ik had nog steeds niet het restje puree eruit gehaald en mijn burger was nog niet af!

Uiteindelijk won mijn verstand dan toch en ben ik gestopt om het bloeden te stelpen en de eerste pijn te laten komen. Pas toen kwam ik uit mijn multitaskmodus.

Drie keer diep zuchten, wat heen-en-weer lopen door de keuken (en in stilte vloeken) en toen ging het wel weer. Een flinke snee door mijn nagel en mijn vinger tokkelt een beetje, maar verder valt het gelukkig mee.

De kikkererwtenburger – met één hand afgemaakt – ligt inmiddels te rusten in de koelkast samen met de aardbeienjam. Ik hoop toch wel dat hij lekker is!

Zo, nu nog snel dit artikel online zetten en dan verder met koken. Hoezo multitasken?

PS: sorry voor spelfouten, die haal ik er later wel uit. 🙂

 

2 thoughts on “Pijnlijke multitasking”

  1. Ha,ha, ja idioot hè? Ik denk ook niet dat ik de enige ben met dit soort dagen. Gelukkig loopt het meestal minder pijnlijk af 🙂 .

Comments are closed.