zelfgemaakte deodorant
0

Mijn eerste ervaring met zelfgemaakte deodorant

Vorige week heb ik voor het eerst zelf deodorant gemaakt. Zoals beloofd nu mijn eerste ervaringen.

Hoe bevalt de deodorant na één week gebruik? Hm, niet zo goed als ik gehoopt had.

Met mijn rechteroksel gaat het prima, maar mijn linkerkant een stuk minder.

Laat ik bij het begin beginnen, dag 1.
De geur is prima en ook de werking. Ik snuffel meerdere keren per dag onder mijn armen of ik geen rare luchtjes ruik. Heb zelfs de neiging om anderen te laten ruiken maar dat doe ik toch maar niet. Ik blijf mijn citroenluchtje ruiken en dat bevalt prima.

Aan mijn linkerkant begin ik op dag twee iets te voelen, niet echt irritatie of branderigheid. Meer alsof het een beetje plakt. Een heel enkele keer heb ik dat vaker – zeker op warme, broeierige dagen – dus ik wil nog niet de schuld geven aan mijn zelfgemaakte deodorant.

Dag drie wordt het iets erger en op dag vier doe ik aan de linkerkant mijn oude deo op en rechts de zelfgemaakte. Rechts gaat nog steeds prima en ik snap niet hoe dat kan.

Dag vijf is mijn linkeroksel wat tot rust gekomen en ga ik weer vol goede moed met de zelfgemaakte deodorant verder. Dat is geen succes.

Elke dag lijkt mijn linkerkant meer geïrriteerd en vandaag heb ik besloten om de deo even te laten voor wat het is. Blijkbaar kan ik toch niet zo goed tegen een van de ingrediënten. Hoewel het raar is dat ik daar maar aan één kant last van heb.

Ik heb een ander recept gezien dat ik wil proberen. Maar daar wacht ik even mee tot ik geen enkele irritatie meer voel. En ik de ingrediënten in huis heb gehaald.

Natuurlijk wil jij nu weten of het de moeite waard is om het zelf te gaan maken? Wat mij betreft: zeker doen, er zijn op internet veel verhalen van mensen die dit recept al langer gebruiken en nergens last van hebben.

Daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen en zo makkelijk. Je gooit de ingrediënten bij elkaar, roert even en je hebt het! En als je na een paar dagen merkt dat je last krijgt? Dan spoel of gooi je het weg en ga je weer verder met je oude deo.

Dus probeer het en laat me in een reactie weten wat jouw ervaringen zijn.