Heleen en Marietje
0

Heleen van Egmond

Ik vind dat we zuiniger moeten zijn op de aarde en de natuur. Maar tot nu toe heb ik daar zelf niet veel mee gedaan. Uit gemakzucht, maar ook omdat dat niet erg in het denkbeeld van mijn omgeving past. Toch probeer ik mijn hart te volgen en met kleine stapjes goede dingen in te voeren. Daarover schrijf ik af en toe op dit blog.

Behalve mijn worsteling met groener leven, heb ik ook een andere worsteling namelijk met mijn gewicht. Na jaren van overgewicht heb ik in 2016 een maagverkleining gehad. Daarvan heb ik op dit blog verslag gedaan.

Inmiddels ben ik 50 kilo afgevallen en is mijn gewicht redelijk stabiel. Wel ervaar ik dat ik nog steeds niet klaar ben. Er zit nog spanning rondom eten en ik schiet in de stress als ik iets aangekomen ben. Gelukkig heb ik dat onder controle. Hoewel de ingreep mijn beste beslissing ooit was, zijn er dus nog wel wat pijnpunten waar ik aan wil werken.

Verder ben ik getrouwd met Gert, een bloemenkweker en heb drie kinderen. Ook hebben we een kat en een hond en af en toe een logeerhondje.

Vanuit mijn eigen bedrijf The Happy Volunteer adviseer ik stichtingen rondom de werving van vrijwilligers.

Op de foto mijn hond Marietje waar ik heerlijk mee kan wandelen.

Fotocredits Romy Dermout

Geef een reactie