2

Groen en puur wil ik leven

Ik heb besloten mijn hart te volgen en beter te gaan leven. Puur, groen, milieubewust. Hoe dat eruit gaat zien, weet ik nog niet precies. De dingen die ik belangrijk vind, zijn onder andere:

  • weten wat er in mijn eten zit, pure producten
  • minder afval produceren
  • lokale producten kopen
  • mijn ecologische voetstap verkleinen
  • bewust zijn van mijn invloed op de wereld

Ik zoek naar een manier om mijn leefstijl met stapjes te veranderen op een manier die ik vol kan houden.

Volg je mij op weg naar een groen en puur leven?

 

2 thoughts on “Groen en puur wil ik leven”

  1. Ja zeker, volg ik je. Of liever, ik ben daar ook al heel lang mee bezig, maar merk regelmatig hoe moeilijk dat is. Het is een voortdurende afweging tussen puur en gezond koken (en dus alles vers en zelf maken) of toch een pakje of zakje toevoegen. Als je kijkt welke E-nummers daar in zitten, schrik je. Vooral nummers in de 600-serie en dan met name E-621 zijn heel slecht. Het moet inderdaad stapje voor stapje en het is een lange weg (vind ik). Er zijn mensen die in één keer het roer omgooien, hun keukenkastjes uitmesten en weggooien wat niet aan de norm voldoet. Maar dat is niet mijn manier. Gelukkig is iedere stap er één en kom je met veel geduld toch wel waar je wilt zijn (hoop ik).

  2. Hoi An, Het is inderdaad niet eenvoudig. Ik probeer minder plastic te gebruiken en puur te koken maar ik ga nog regelmatig in de fout. Omdat ik me niet goed voorbereid en dan op het laatste moment nog iets moet kopen bijvoorbeeld. En nu in de winter vind ik het ook lastiger dan in de zomer. Maar goed, alle beetjes helpen.

Comments are closed.