Hulp vragen
0

Willen jullie mij helpen?

Ik vind hulp vragen heel eng (vandaar de foto van de spin, mijn grootste angst) maar ik doe het toch. In mijn vorige blog had ik het er al over: mijn nieuwe project PR voor stichtingen.

Ik kreeg laatst de vraag, waar ik nu precies mee bezig was. En omdat ik graag meer mensen wil bereiken met PR voor stichtingen, ga ik het gewoon even uitleggen.

Vorig jaar was ik vooral bezig met mijn leven na de maagverkleining. Natuurlijk ging ondertussen mijn werk bij STG en het maken van websites voor mijn bedrijf Onbeperkt Online ook door. Dat was meer dan genoeg. Maar zo langzamerhand raak ik gewend aan mijn nieuwe ik en ben ik toe aan iets nieuws. Iets dat aansluit bij mijn bedrijf, maar waarin ik ook iets kan betekenen voor ‘de maatschappij’.

Zo is het idee van PR voor stichtingen ontstaan. Ik zie in mijn werk bij STG (een stichting voor mantelzorgondersteuning) en ook bij collega-stichtingen dat ze moeite hebben om zichtbaar te zijn. Er is meestal geen pr-medewerker of communicatiemedewerker in dienst, dus pr is een taak voor ‘erbij’.

Vaak is er nog wel een aardige huisstijl en website, maar mist het aan kennis om mensen bij de stichting te betrekken. Mijn handen jeuken als ik dat zie. Bij STG zijn we aardig op de goede weg, hoewel het ook bij ons lastig is om tussen het gewone werk door, actief aan pr te doen.

Maar goed, hier is dus nog wel iets te winnen. Ik heb in de afgelopen jaren veel kennis opgedaan en ik denk dat ik veel stichtingen kan helpen. Voorlopig richt ik me op stichtingen in zorg en welzijn, omdat daar mijn hart ligt en ik weet wat er speelt.

Ik help stichtingen door hun website aan te passen, de teksten krachtiger te maken, mee te denken over flyers, huisstijl en social media. Eén van de dingen die ik zelf belangrijk vind, is dat een stichting een eigen gezicht heeft. Er zijn zoveel welzijnsstichtingen en ze lijken allemaal op elkaar. Klanten en vrijwilligers hebben geen idee waar ze het beste terecht kunnen.

Dus op dit moment ben ik druk met het opstarten. Ik heb een website en een Facebookpagina gemaakt en wil jullie vragen om me te helpen om meer stichtingen te bereiken.

Misschien ken je een stichting die wel wat hulp kan gebruiken. Ik heb een nieuwsbrief met tips en artikelen en ook kan een stichting een gratis kennismakingsvraag stellen. Gewoon, om alvast één antwoord te krijgen en om te kijken of ik de juiste persoon ben voor ze.

Ik zou het leuk  vinden als jullie mijn Facebookpagina willen liken en/of mij aan jouw netwerk op LinkedIn willen toevoegen.

Maar alleen als je daar zelf ook de meerwaarde van inziet hoor!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *