0

Heleen van Egmond

heleenGeboren op een boerderij was ik vroeger altijd tussen de dieren te vinden. Mijn vader helpen om de paarden te voeren en schapen te verweiden. Mijn zussen en ik zijn grootgebracht met nuchtere ideeën; dat dieren goed verzorgd moeten worden, maar ook dat ze doodgaan of verkocht worden.

Nieuwsgierigheid in plaats van tranen dus, als mijn vader eens konijnen slachtte. Wel had ik tranen toen ik mijn eigen paard verkocht en ook – watje – toen ik mijn kat op achttienjarige leeftijd liet inslapen. Verder heb ik moeite met legbatterijen vol kale kippen en varkens die elkaars staart en oren afbijten omdat de hokken te klein zijn.

En ik vind dat we zuiniger moeten zijn op de aarde en de natuur. Maar tot nu toe heb ik daar zelf niet veel mee gedaan. Uit gemakzucht, maar ook omdat dat niet erg in het denkbeeld van mijn omgeving past. Toch heb ik besloten om mijn hart te volgen en met kleine stapjes goede dingen in te voeren. Om mezelf te motiveren, schrijf ik mijn ervaringen op in dit blog.

Verder ben ik getrouwd met Gert, een tuinder die bloemen kweekt en heb drie schoolgaande kinderen. Ook hebben we een kat en een hond en af en toe een logeerhondje. Vanuit mijn eigen bedrijf Onbeperkt Online maak ik websites en help ik mensen bij het gebruiken van hun computer of tablet.

Als boerendochter en tuindersvrouw ken ik ook de ‘andere kant’ van het verhaal. Hard werken en weinig verdienen. Afhankelijk zijn van het weer, prijzen op de veiling en de inkoopstrategie van grote supermarktketens. Wél willen maar beperkt worden door regelgeving en een negatief imago van boeren en tuinders in het algemeen. Daarom schrijf ik hier ook over dilemma’s die mij bezig houden.

Meer weten of heb je een vraag? Laat het me weten.

[contact-form-7 id=”42″ title=”Contactformulier 1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *