0

Het enge van bloggen – jezelf laten zien

En toen werd het stil… precies waar ik al bang voor was toen ik begon met dit blog. Bloggen is hartstikke leuk als je iets te vertellen hebt, maar er komt een moment dat de inspiratie verdwijnt en je door drukte en andere dingen, het bloggen steeds uitstelt.

Gelukkig heb ik mezelf iets beloofd toen ik anderhalf jaar geleden begon. Ik nam me voor om het voor mezelf te doen en niet als dienst naar anderen of omdat ik iets te bewijzen had. En dat hielp! Dus als ik geen zin had om te schrijven, dan schreef ik niet.

En natuurlijk waren er best momenten dat ik wel de druk voelde om iets te schrijven als me werd gevraagd wanneer er weer een volgende blog zou komen. Maar ik heb daar bewust, niet aan toegegeven.

Want ik denk niet dat een blog beter wordt als je hem schrijft uit een gevoel van verplichting. Het bloggen moet toch een beetje uit je hart komen. Je laat jezelf zien en maakt je zelf op die manier een beetje kwetsbaar, dus dan is het fijn als je in ieder geval het gevoel hebt, dat wat je schrijft ertoe doet.

Dat had ik met mijn pogingen om groener te leven. Een vriendin zei dat er al zoveel blogs waren over mensen die hun groene leventje al helemaal voor elkaar hebben, maar dat er niet veel geschreven werd over de weg ernaartoe. Dat ga voor mij de doorslag om ervoor te gaan en Wannabegreen te beginnen. (Het staat nu op een laat pitje – mijn zwakke kant is dat mijn interesse soms verflauwt als er iets nieuws op mijn pad komt – maar wordt zeker vervolgd!)

Later had ik dat ook toen het ‘ineens’ ging over mijn maagverkleining. Iemand noemde het een blog over afvallen en nadat ik eerst in de verdediging schoot (alsof mijn gewicht een probleem voor me zou zijn 😉 ), realiseerde ik me later dat het wel degelijk belangrijk voor me was. En dat ik met mijn twijfels misschien wel een verhaal te vertellen had. Ook voor andere mensen.

Maar nu dan? Over mijn maagverkleining valt niet heel veel meer te vertellen. Ik heb een regelmaat gevonden met eten en moet nu zorgen dat ik stabiel blijf. Misschien val ik nog een paar kilo af en misschien ook niet. Ik ben tevreden met wat ik bereikt heb en ben toe aan andere dingen.

Andere dingen, zoals de koers van mijn bedrijf Onbeperkt Online. Ik maak websites en vind dat erg leuk om te doen. Maar soms twijfel ik of ik toe ben aan een volgende stap. Dan merk ik dat alleen het maken van websites niet helemaal is wat ik wil. Ik wil meer, ook andere zaken rondom marketing. Dus moet ik dan ‘iets’ anders erbij gaan doen? Meer grafische vormgeving zoals flyers, brochures en magazines? Ben ik daar wel goed genoeg in?

En ik vind het juist hele plaatje leuk. Misschien moet ik dan wel meer een adviserende rol kiezen. Sowieso vind ik het heerlijk om mee te denken over hoe mensen zichzelf en hun bedrijf of hun stichting kunnen laten zien. Mensen helpen om te laten zien wie ze zijn en wat ze willen uitdragen.

Dat is waar bloggen ook over gaat. Jezelf laten zien zoals je bent. Met je leuke kanten maar misschien ook je minder leuke kanten.

Een pas ontdekte creatieve kant van mijzelf staat op de foto boven dit blog. Geïnspireerd door een stoel in de bibliotheek, heb ik vorige week alle kringlopen in de buurt afgestruind naar geborduurde schilderijen en heb ik vervolgens de zitting van deze stoel in elkaar gezet. (Let niet op de rugleuning, dat wordt het volgende project.)

Ik vind hem geweldig geworden en ben nog steeds blij verrast dat hij zo goed gelukt is in één keer.

En zo heb ik toch nog wat te vertellen hier! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.